10 januari 2024

Wil jij nog reclame in de brievenbus?

Wil jij na 1 februari nog reclame in de brievenbus? Plak dan een JA/JA-sticker op je brievenbus te plakken. Die sticker kun je online aanvragen of ophalen bij stadswinkel en wijkcentra.

Om de afvalberg te verminderen krijg je na 1 februari standaard geen reclamefolders meer in de brievenbus. Je ontvangt nog wel huis-aan-huisbladen en wijkmagazines. Ook nieuwsbrieven ‘aan de bewoners van’ met informatie over werkzaamheden of activiteiten in de buurt krijg je nog.

Ook vrijwilligersorganisaties of niet-commerciële organisaties mogen nog steeds ongeadresseerde post bezorgen. Het gaat dan om goede doelen, politieke partijen of kerken. Wie ook van wijkbladen en dit soort post verstoken wil blijven, moet een NEE/NEE-sticker op de brievenbus hebben.

JA/JA-stickers en NEE/NEE-stickers kun je online aanvragen op de website van de gemeente Nijmegen. Ze liggen ook op twaalf plekken in de stad, zoals bij de stadswinkel, het stadhuis en wijkcentra.