Cultuur

Taken en Activiteiten

De werkgroep Cultuur organiseert diverse culturele en sociale activiteiten binnen onze wijk. Activiteiten die de historie, de kunst én het persoonlijk talent in onze wijk zichtbaar maken. De exposities, optredens, herdenkingen en wandelingen zijn niet alleen heel gezellig, ze zorgen er ook voor dat we elkaar in  Hees blijven ontmoeten.

De werkgroep Cultuur faciliteert diverse culturele activiteiten binnen de wijk. Verschillende projectgroepen ontplooien zelfstandig hun activiteiten. Op deze manier is er een brede groep van actieve mensen, die de culturele evenementen dragen.

Meedoen?

De werkgroep Cultuur is voortdurend op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Zie je mogelijkheden of wil je meehelpen met organiseren, meld je aan via cultuur@dorpsbelanghees.nl.

Activiteiten

Het Midzomermuziekfestijn
Rond de langste dag van het jaar organiseren we het Midzomermuziekfestijn; een avond vol muziek voor en door bewoners van Hees, waarbinnen alle muzikale genres mogelijk zijn. De werkgroep is op zoek naar nieuw organisatietalent om dit festijn weer tot een succes te maken. Meld je aan!

Happy Hees
Begin september ontmoeten alle buurtbewoners elkaar op hét dorpsfeest: Happy Hees. Een enthousiast comité organiseert jaarlijks dit gezellige zomerfestival met o.a. muziek, een Heese markt, activiteiten voor kinderen, de Heesrace en een smakelijk deelbuffet. Ook dit jaar hopen we elkaar weer te kunnen ontmoeten bij Happy Hees.

Nachtommetje Hees
Op de eerste zaterdag van oktober is het Nachtommetje door Hees. Het Nachtommetje is een initiatief van de Nachtburgemeester van Nijmegen en de Stichting Nachtommetjes. Op de avond van het Ommetje lopen zo’n tweehonderd mensen in groepjes door Hees om te genieten van muziek, kunst, theater en verhalen die veelal in huiselijke kring worden opgevoerd. De organisatie is in handen van Bert en Gonnie Jansen.

Kribjesroute Hees
Elk jaar kun je vanaf Kerstmis tot en met Driekoningen in Hees de Kribjesroute wandelen of fietsen. De kribjesroute brengt je langs een ongekend aantal kerststallen in ons sfeervolle dorp Hees. De kribjesroute wordt georganiseerd door buurtbewoners. Iedereen kan meedoen! Wil jij ook een kerststal laten zien? Achter het raam, in de voortuin of op een andere goede plek? Meld je kerststal aan via de website: www.kribjesroute.nl

Open Tuinendag Hees
Achter (en soms vóór) veel huizen in Hees liggen verrassende tuinen. De Open Tuinendag Hees geeft geïnteresseerden een unieke gelegenheid om van deze bijzondere tuinen te genieten. Tuinen die de rest van het jaar niet toegankelijk zijn. Iedere tuin heeft een uniek karakter, of het nu gaat om een grote tuin bij een instelling of een kleine particuliere tuin, tuinen met een sobere architectuur of tuinen vol beelden en vijvers. Tijdens deze dag worden bezienswaardige tuinen opengesteld. Wil je meehelpen om deze open dag tot een succes te maken. Meld je aan bij cultuur@dorpsbelanghees.nl.

Jeu-de-boules Hees
Veel vakantiegangers spelen graag een spelletje Pétanque, ofwel Jeu-de-boules. Jeu-de-boules is een gezelschapssport voor jong en oud die ook steeds vaker rondom huis kan worden gespeeld. In eigen tuin, bij een vereniging, in een park, of bij een café. Ook in Hees kun je al op enkele openbare Jeu-de-boules banen spelen. Omdat het spel aan populariteit wint denkt de Werkgroep aan het organiseren van een jaarlijkse Jeu-de-boules competitie. Lijkt je dat een tof idee en wil je meehelpen om van deze sportieve dag een succes te maken? Neem contact op met cultuur@dorpsbelanghees.nl.

Stadswandeling Hees
Wil je meer van Hees ontdekken tijdens een twee uur durende stadswandeling? Denk dan eens aan een wandeling samen met buurtbewoners, familie of vrienden o.l.v. Gilde Nijmegen. Ontdek de architectuur van eeuwenoude huizen en naoorlogse nieuwbouw terwijl een gids verhalen vertelt over de vroegere bewoners.

Werkgroep

Irene van Dongen (coördinator)
Maud van de Water
Bert en Gonnie Jansen

cultuur@dorpsbelanghees.nl