Cultuur

Taken en Activiteiten

De werkgroep Cultuur faciliteert diverse culturele activiteiten binnen de wijk. Verschillende projectgroepen ontplooien zelfstandig hun activiteiten. Op deze manier is er een brede groep van actieve mensen, die de culturele evenementen dragen.

De werkgroep Cultuur is voortdurend op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Zie je mogelijkheden of wil je meehelpen met organiseren, meld je aan via het hiernaast genoemde emailadres.

De volgende culturele activiteiten vinden binnen de wijk plaats:

 

Het Midzomermuziekfestijn

Rond de langste dag van het jaar vindt het muziekfestijn plaats in de Petruskerk. Wijkbewoners maken muziek rondom een gekozen thema waarbinnen alle muzikale genres mogelijk zijn. De afgelopen jaren is het festijn georganiseerd door Francine van der Heijden en Teun Bus. Meer weten?

Happy Hees

Begin september ontmoeten alle buurtbewoners elkaar op hét dorpsfeest: Happy Hees. Een enthousiast comité o.l.v. Irene van Dongen organiseert jaarlijks dit gezellige zomerfestival met o.a. muziek, een Heese markt, leuke activiteiten voor kinderen, de Heesrace en een smakelijk deelbuffet. Ook dit jaar hopen we elkaar weer te kunnen ontmoeten bij Happy Hees!

Het Ommetje ‘Door Hees’

Op de eerste zaterdag van oktober is het Nachtommetje door Hees. Het Nachtommetje is een initiatief van de Nachtburgemeester van Nijmegen en de Stichting Nachtommetjes. Tijdens het Ommetje lopen zo’n tweehonderd mensen in groepjes door de wijk om te genieten van muziek, theater en verhalen die veelal in huiselijke kring worden opgevoerd. De afgelopen jaren werd het ommetje door Bert en Gonnie Jansen georganiseerd.

De Kribjesroute

Elk jaar kun je vanaf Kerstmis tot en met Driekoningen in Hees de Kribjesroute wandelen of fietsen. De kribjesroute brengt je langs een ongekend aantal kerststallen in ons sfeervolle dorp Hees. De kribjesroute wordt georganiseerd voor en door buurtbewoners. Iedereen kan meedoen! Wil jij ook een kerststal laten zien? Achter het raam, in de voortuin of op een andere goede plek?

Meld je kerststal aan via de website: www.kribjesroute.nl

Een Kunstroute door Hees in het voorjaar

In het weekend van 13 en 14 april 2019 was de eerste Kunstroute in Hees. Aanjager was Jef van Kuijk.
Of er een nieuwe editie komt is onbekend.  Weten hoe het was?

Werkgroep

Irene van Dongen (coördinator)
Jef van Kuijk
Francine van der Heijden
Teun Bus
Bert en Gonnie Jansen

cultuur@dorpsbelanghees.nl