Bouwdorp Hees

Taken en activiteiten

De werkgroep Bouwdorp is de organisator van het Bouwdorp Hees, dat elk jaar tijdens de laatste week van de zomervakantie plaatsvindt. Het Bouwdorp is bedoeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd.  Vijf dagen lang bouwen kinderen vol enthousiasme aan hun hut en maken ze plezier. De week van Bouwdorp Hees wordt altijd afgesloten met een finaleavond en prijzen voor de mooiste en origineelste hutten.

Het Bouwdorp is bedoeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Veel kinderen komen uit de wijk Hees, maar ook kinderen van buiten de wijk kunnen deelnemen. Kijk voor meer informatie over deelname en de week zelf op www.bouwdorphees.nl.

Helaas geen Bouwdorp Hees in 2022

Helaas, helaas… dit jaar kan het Bouwdorp Hees géén doorgang vinden. Het is heel jammer, maar om het bouwdorp op een goede, leuke en veilig manier te kunnen organiseren zijn er voldoende organisatoren nodig en die zijn er op dit moment niet. Laten we hopen dat we volgend jaar leuker nieuws hebben!

Om van de volgende editie weer een succes te kunnen maken, zijn wij op zoek naar versterking voor de organisatie. Wie wil ons komen helpen?!

Na twee jaar geen bouwdorp (vanwege corona) zijn de kinderen van de helft van de organiserende ouders inmiddels naar de middelbare school, waardoor de groep vrijwilligers dusdanig is geslonken dat het een te grote klus zou zijn voor de overblijvende groep.

Om nu te voorkomen dat dit volgend jaar wederom de conclusie zal zijn, zijn we op zoek naar zes vrijwilligers die ons willen komen helpen.

Wij hebben ons tot doel gesteld uiterlijk eind september een groep van minimaal tien personen te vinden die hier samen voor wil gaan. Dat betekent dat we concreet nog minimaal zes personen zoeken. Draaiboek is aanwezig, evenals materialen. Tevens wil de vereniging eventuele budget tekorten voor 2023 dekken zodat men zich kan focussen op het evenement zelf, en minder op de (normaal noodzakelijke) sponsoring. Tot slot zijn er nog een viertal vrijwilligers, waaronder een paar zeer ervaren kennishouders, die in deze groep willen deelnemen/deze groep willen ondersteunen waar nodig.

Wie o wie vindt het een gemis dat er geen bouwdorp in Hees is en wil samen met anderen hier weer een ijkpunt van de schoolvakantie van maken? We gaan alleen van start als we voldoende mensen hebben zodat de taken onderling verdeeld kunnen worden en de belasting voor organisatoren niet te hoog wordt: het moet niet alleen een feestje zijn om te houden, maar ook om het te organiseren.

Gemiddeld komen we 1 keer per 6 weken bij elkaar waarbij we een avond overleggen. Daarnaast ben je, afhankelijk van de grootte van je taak, hier ook enkele uren per maand mee bezig. In de week voorafgaand aan het Bouwdorp zijn we iets drukker met het zetten van de puntjes op de i. Het is geen voorwaarde om als lid van de organisatie deel te nemen aan de bouwdorpweek zelf of om beschikbaar te zijn in de week voorafgaand aan de bouwdorpweek. Heb je interesse in deelname aan de organisatie of wil je graag meer informatie? Stuur een mail naar Bouwdorphees@gmail.com of bel naar 06-21244721 (Lieke Schoormans).

Werkgroep

Een wisselende groep enthousiaste vrijwilligers zet ieder jaar haar schouders weer onder de organisatie van Bouwdorp Hees.
Wil je helpen bij de organisatie, of gewoon wat meer informatie?
Stuur dan een mail naar bouwdorphees@gmail.com
Contactpersoon: Lieke Schoormans, tel.: 06-21244721.