Nieuw in de wijk?

Ben je nieuw in de wijk?

Ben je onlangs in Hees komen wonen? Dan wil je natuurlijk graag meer weten over je nieuwe woonomgeving en wat daar te doen is. Bij de Vereniging Dorpsbelang Hees (VDH) ben je aan het goede adres!

Ruim de helft van de huishoudens in de wijk is lid van de VDH. Hierdoor kunnen we veel voor Hees en haar bewoners doen. Zo zijn we een serieuze gesprekspartner voor de gemeente bij zaken die de veiligheid en het leefmilieu in de wijk raken . Daarnaast organiseren we evenementen en activiteiten waarbij de wijkbewoners elkaar kunnen ontmoeten. Dit kan dankzij de inzet van enthousiaste en betrokken bewoners. Sommigen helpen eenmalig mee, anderen nemen deel in een werkgroep. We zouden het fijn vinden als je, voor slechts € 15,00 per jaar, óók lid wordt. Aanmelden kan via de knop aan de rechterzijde. Maar zelfs als je geen lid bent, ben je meer dan welkom om deel te nemen aan activiteiten.

De meeste activiteiten van de VDH zijn gebundeld in werkgroepen. Op deze website vind je actuele informatie over de activiteiten van de vereniging en de werkgroepen:

  • Werkgroep Historie; het oude tuindersdorp en de meer recente geschiedenis van Hees?
  • Werkgroep Groen Hees; Het woonklimaat is in Hees met al z’n groen heel aantrekkelijk. De werkgroep heeft hier hard voor gewerkt en steekt nog steeds de handen uit de mouwen.
  • Werkgroep Leefomgeving; Zij waken over het behoud van de kwaliteit van het leefmilieu van Hees. Pal naast het industrieterrein Kanaaldijk en omsloten door drukke verkeerswegen is die kwaliteit niet vanzelfsprekend.
  • Werkgroep Cultuur; Jaarlijks zijn er een aantal culturele en feestelijke evenementen in Hees die zij faciliteren.
  • Werkgroep Bouwdorp; Ieder jaar wordt onder de vlag van de VDH in de zomervakantie voor de jeugd een bouwdorp georganiseerd. Eindverantwoordelijk is de Werkgroep Bouwdorp.

Naast de website en een Facebookpagina heeft de VDH ook een gedrukt medium, de Stenen Bank. Dit kwartaalblad over, voor en door bewoners uit Hees wordt gemaakt door een onafhankelijke redactie. Leden ontvangen de Stenen Bank automatisch maar ook niet-leden kunnen het blad ontvangen.