Even voorstellen ... de bestuursleden van VDH

Ab Verheul, bestuurslid

Met mijn vrouw Hilda woon ik aan de Bredestraat. Mijn vier kinderen zijn opgegroeid in de wijk en wonen nu zelfstandig, alle vier buiten Nijmegen.

Sinds ruim twee jaar werk ik niet meer. Daarvoor was ik was hoofd personeelszaken bij een organisatie van dertien basisscholen. Ik heb nu veel tijd voor mooie bezigheden: onze vier kleinkinderen, lezen, de Werkgroep Groen Hees, reizen, toerfietsen en schaatsen. 

Ik vind het belangrijk dat een buurt als Hees – zo dicht gelegen bij drukke verkeersaders en een groot bedrijventerrein – zich sterk maakt voor een goed leefklimaat. Daarbij is een belangenvereniging als de onze onmisbaar. Graag draag ik bij aan een sterk bestuur waarin bewoners van Hees zich herkennen en ervaren dat de vereniging voor belangen van bewoners opkomt. In het bestuur – en met steun van de bewoners – wil ik bereiken dat de gemeente rekening houdt met de belangen van de bewoners van Nijmegen-West. 

 


Ece Dolen, aspirant-bestuurslid

Ik ben Ece Dolen en woon sinds zeven jaar samen met mijn gezin in Nederland. Na een studie economie werk ik nu als software engineer bij een Nederlandse bank.  

Binnen de VDH wil ik graag iets betekenen voor onze mooie wijk. Verschil maken, in het belang van onze kinderen en onze leefomgeving, zoals in het volgende parabeltje… 

Er liep een meisje over een strand dat bezaaid was met zeesterren. Ze pakte de zeesterren op en gooide ze terug in de zee. 'Meisje, zei een voorbijganger, 'wat ben je aan het doen?' ‘Ik ben zeesterren aan het redden, antwoordde ze. ‘Maar het zijn er zoveel, dat zal toch geen verschil maken! Onverstoorbaar ging het meisje door. Ze pakte een zeester op en gooide hem in de zee. Voor deze wel, zei ze… 

Het lijkt me fantastisch om mijn bijdrage te kunnen leveren aan een veilig, mooi en schoon Hees. 

 


Jan Mengde, bestuurslid

Sinds vier jaar woon ik in het mooie Hees.

Ik ben getrouwd met Marieke. Je ziet me vaak lopen met mijn teckel Cato. Mijn dochter woont met haar gezin in de Hazenkamp, mijn zoon woont en werkt in Antwerpen.

Ik ben in Leuven afgestudeerd als kinderpsycholoog, ben manager geweest van een
Consultatiebureau voor Alcohol en Drugs (CAD) en heb projecten opgezet onder andere voor alcoholverslaafden, voor drugstoeristen en voor afstemming van het drugsbeleid in de grensregio’s. Daarna heb ik centra opgezet voor gezinnen met kinderen met autisme. De laatste jaren was ik vooral adviseur van besturen van zorginstellingen.

Als bestuurslid van de Vereniging Dorpsbelang Hees wil ik me inzetten voor het nog verder verbeteren van de leefbaarheid.


Roel van Tiel, voorzitter

Mijn naam is Roel van Tiel, sinds april 2019 lid van het bestuur van de VDH. Geboren in Nijmegen, maar opgegroeid in Brabant en uiteindelijk door de liefde weer neergestreken in Nijmegen. Sinds 2008 woon ik samen met mijn vrouw Willemien en onze kinderen Merijn, Veerle en Bram in de Dommelstraat, tussen het 'oude dorp' Hees en het Waterkwartier. 

Ik ben Business Analist bij Dedicon, producent van materialen voor blinden- en slechtzienden, waar ik me inzet voor vernieuwingen die deze doelgroep verder helpen. Verder volg ik een masteropleiding Management en Innovatie aan de HAN en zul je me regelmatig vinden bij Blauw Wit. Mijn beide zoons zijn fervent voetballer en als jeugdtrainer begeleid ik een van de twee elftallen waarin zij in spelen.  

Bij de VDH maak ik me druk over het dossier Leefomgeving. Mocht u onze werkgroep willen komen versterken? Ik heet u van harte welkom! 


Ton Ellenbroek, penningmeester

Ik ben Ton Ellenbroek, getrouwd met Thea. We hebben vier kinderen en  tot nog toe  vier kleinkinderen. Wij wonen ruim 32 jaar in Hees aan de Dikkeboomweg. Ik hou van wandelen. In 2014 zijn Thea en ik van Hees naar Santiago gelopen.

Voor de VDH verricht ik allerlei hand- en spandiensten Mijn voorkeur gaat uit naar sociale activiteiten en minder bij het actievoeren. Sinds 2015 ben ik penningmeester van de VDH. Ze zeggen dat ik zunig ben, maar dat is niet waar. Ik probeer netjes om te gaan met het geld dat de leden betalen. Als ik facturen binnenkrijg die vragen oproepen, dan wil ik weten hoe dat bedrag tot stand is gekomen en of er een begroting is gemaakt. Misschien ben ik soms wat drammerig. Maar omdat we een vrijwilligersorganisatie zijn en er voor alle Heesenaren willen zijn houden we de contributie graag laag.