Even voorstellen ... de bestuursleden van VDH

Ab Verheul, bestuurslid

Met mijn vrouw Hilda woon ik aan de Bredestraat. Mijn vier kinderen zijn opgegroeid in de wijk en wonen nu zelfstandig, alle vier buiten Nijmegen.

Sinds ruim twee jaar werk ik niet meer. Daarvoor was ik was hoofd personeelszaken bij een organisatie van dertien basisscholen. Ik heb nu veel tijd voor mooie bezigheden: onze vier kleinkinderen, lezen, de Werkgroep Groen Hees, reizen, toerfietsen en schaatsen. 

Ik vind het belangrijk dat een buurt als Hees – zo dicht gelegen bij drukke verkeersaders en een groot bedrijventerrein – zich sterk maakt voor een goed leefklimaat. Daarbij is een belangenvereniging als de onze onmisbaar. Graag draag ik bij aan een sterk bestuur waarin bewoners van Hees zich herkennen en ervaren dat de vereniging voor belangen van bewoners opkomt. In het bestuur – en met steun van de bewoners – wil ik bereiken dat de gemeente rekening houdt met de belangen van de bewoners van Nijmegen-West. 

 


Ece Dolen, aspirant-bestuurslid

Ik ben Ece Dolen en woon sinds zeven jaar samen met mijn gezin in Nederland. Na een studie economie werk ik nu als software engineer bij een Nederlandse bank.  

Binnen de VDH wil ik graag iets betekenen voor onze mooie wijk. Verschil maken, in het belang van onze kinderen en onze leefomgeving, zoals in het volgende parabeltje… 

Er liep een meisje over een strand dat bezaaid was met zeesterren. Ze pakte de zeesterren op en gooide ze terug in de zee. 'Meisje, zei een voorbijganger, 'wat ben je aan het doen?' ‘Ik ben zeesterren aan het redden, antwoordde ze. ‘Maar het zijn er zoveel, dat zal toch geen verschil maken! Onverstoorbaar ging het meisje door. Ze pakte een zeester op en gooide hem in de zee. Voor deze wel, zei ze… 

Het lijkt me fantastisch om mijn bijdrage te kunnen leveren aan een veilig, mooi en schoon Hees. 

 


Jeannette van Mierlo, secretaris

Mijn naam is Jeannette van Mierlo. Ik ben sinds 2017 bestuurssecretaris van de Vereniging Dorpsbelang Hees. 

Sinds 1993 woon ik in Hees. Het is een fijne wijk om in te wonen en ik wil me daar dan ook graag voor inzetten. Ik ben al weer een tijd met pensioen, maar van huis uit ben ik bioloog, later omgeschoold tot documentair informatiekundige, wat me goed van pas kwam bij het secretariaatswerk. 

Behalve bij het bestuur, ben ik ook betrokken bij andere activiteiten in de wijk. Zoals het voedselbos, de beplanting in Park West en het Wolfsbosje, een tiny forest op de hoek van de Wolfskuilseweg en de Energieweg. 


Michiel de Wit, bestuurslid

Geboren in Rotterdam, sinds 2014 Nijmegenaar. Ik woon met mijn vriendin Lidwien en twee drie kinderen in de Dommelstraat. Van huis uit ben ik programmeur en website-ontwikkelaar. Sinds eind 2018 maak ik als zelfstandige bordspellen en geef ik advies en workshops over Gamification, de toepassing van spelvormen binnen organisaties. Ik mag graag reizen en duiken, maar dat is vanwege de kinderen even niet zo praktisch.

Mijn actie tegen de voorgenomen kap van de populieren aan de Industrieweg, bracht me in contact met de werkgroepen Leefomgeving en Groen. Ik was al lid van de vereniging en de oproep voor nieuwe bestuursleden kon ik niet onbeantwoord laten.

Als bestuurslid verwacht ik mij via mijn ICT-kennis en ervaring met juridische kwesties nuttig te kunnen maken. Mijn ervaring als redacteur komt van pas in mijn rol als aanspreekpunt voor de redactie van de Stenen Bank. Voor mij is het vooral belangrijk dat Dorpsbelang Hees er voor iedereen is. Ik wil me daarom de komende jaren sterk maken voor een breed draagvlak en maximale transparantie. Alleen een sterke en breed gedragen wijkvereniging kan de belangen van de bewoners goed behartigen. 


Roel van Tiel, bestuurslid

Mijn naam is Roel van Tiel, sinds april 2019 lid van het bestuur van de VDH. Geboren in Nijmegen, maar opgegroeid in Brabant en uiteindelijk door de liefde weer neergestreken in Nijmegen. Sinds 2008 woon ik samen met mijn vrouw Willemien en onze kinderen Merijn, Veerle en Bram in de Dommelstraat, tussen het 'oude dorp' Hees en het Waterkwartier. 

Ik ben Business Analist bij Dedicon, producent van materialen voor blinden- en slechtzienden, waar ik me inzet voor vernieuwingen die deze doelgroep verder helpen. Verder volg ik een masteropleiding Management en Innovatie aan de HAN en zul je me regelmatig vinden bij Blauw Wit. Mijn beide zoons zijn fervent voetballer en als jeugdtrainer begeleid ik een van de twee elftallen waarin zij in spelen.  

Bij de VDH maak ik me druk over het dossier Leefomgeving. Mocht u onze werkgroep willen komen versterken? Ik heet u van harte welkom! 


Ton Ellenbroek, penningmeester

Ik ben Ton Ellenbroek, getrouwd met Thea. We hebben vier kinderen en  tot nog toe  vier kleinkinderen. Wij wonen ruim 32 jaar in Hees aan de Dikkeboomweg. Ik hou van wandelen. In 2014 zijn Thea en ik van Hees naar Santiago gelopen.

Voor de VDH verricht ik allerlei hand- en spandiensten Mijn voorkeur gaat uit naar sociale activiteiten en minder bij het actievoeren. Sinds 2015 ben ik penningmeester van de VDH. Ze zeggen dat ik zunig ben, maar dat is niet waar. Ik probeer netjes om te gaan met het geld dat de leden betalen. Als ik facturen binnenkrijg die vragen oproepen, dan wil ik weten hoe dat bedrag tot stand is gekomen en of er een begroting is gemaakt. Misschien ben ik soms wat drammerig. Maar omdat we een vrijwilligersorganisatie zijn en er voor alle Heesenaren willen zijn houden we de contributie graag laag.