Ingezonden stuk

Stand van zaken Duurzaam Hees

Versterking gezocht
De groep mensen die als werkgroep Duurzaam Hees de afgelopen 6 jaren verschillende campagnes heeft gevoerd zal op korte termijn kleiner worden. Vanwege tijdgebrek gaan helaas 2 mensen afscheid nemen. Tot nu toe kan onze kleine, praktisch ingestelde groep de verschillende campagnes en acties prima organiseren, dat gaat lastig worden als we met te weinig zijn. Daarom zoeken wij mensen die onze groep willen komen versterken.

Kennis van op het gebied van duurzame energie en energiebesparing is niet nodig. Wij hebben hierover zelf veel geleerd in de voorgaande jaren en zullen die kennis met plezier aan de nieuwe deelnemers overdragen. Wat wij vragen is de bereidheid om te informeren, enthousiasmeren en motiveren om ook een steentje bij te dragen aan een mooiere en groenere buurt, maar ook om energie te besparen.

Er is een specifiek onderwerp dat we niet binnen de groep hebben en dat is de kennis voor het maken en onderhouden van de website. Dus als je daar kennis van hebt en ons daarmee wilt helpen, dan heel graag. Dit kan ook bijvoorbeeld als niet vast lid van de werkgroep. Als je interesse hebt om onze werkgroep te versterken dan kun je je melden via duurzaamhees@gmail.com.

Huidige actie: Uw CV inregelen

We maken van deze gelegenheid ook gebruik om te melden dat we u de mogelijkheid geven om de verwarmingsinstallatie waterzijdig te laten inregelen. Tijdens onze laatste voorlichtingsavond hebben een aantal wijkbewoners zich hiervoor al aangemeld en zijn de eerste bezoeken afgelegd.
Korte toelichting: In het kort gaat het over het controleren en optimaliseren van de verdeling van warmte van uw huidige cv-ketel via de leidingen naar de radiatoren. Als dit eenmaal goed is ingesteld kan meestal ook de cv-ketel zelf gunstiger worden ingesteld. Dit kan in veel gevallen een aardige besparing in het gasverbruik opleveren. Dit inregelen wordt gedaan door met deskundige personen thuis langs te komen waarbij de volgende werkzaamheden worden uitgevoerd:
1. Er wordt een inventarisatie gemaakt van de cv-installatie.
2. Er wordt een gesprek gevoerd over de werking van de cv en eventuele klachten die worden ervaren.
3. De cv-installatie wordt getest.
4. Op basis van de testresultaten wordt er een plan gemaakt hoe de cv-installatie ingeregeld kan worden.
5. Nadat de installatie is ingeregeld wordt er opnieuw getest om te controleren of de nieuwe instellingen goed zijn.

In principe worden er geen veranderingen in de installatie zelf gedaan, dus geen installatiewerkzaamheden, wel wordt uw huidige cv-installatie optimaal ingesteld. Hoe goed het resultaat is hangt dan ook af van de mogelijkheden die de installatie wat betreft instellen biedt. De deskundige personen die langskomen zijn opgeleid om deze werkzaamheden uit te voeren. Er is echter ook een professionele achterwacht beschikbaar in de persoon van Joep van de Ven (www.cv-tuning.nl). Als er situaties aangetroffen worden die boven het kennisniveau uitstijgen is Joep beschikbaar om te helpen. Hiermee kan dus worden gegarandeerd dat een optimaal werkende cv-installatie resulteert. Er zijn kosten aan het inregelen verbonden, deze bedragen €100,- per huis/ CV installatie.

Wanneer u belangstelling heeft kunt u zich vrijblijvend aanmelden door een mail te sturen naar: duurzaamhees@gmail.com. U ontvangt daarna meer informatie waarmee u zich definitief kunt inschrijven.

Met vriendelijke groeten,
Werkgroep Duurzaam Hees