Om op de hoogte te blijven van het programma en alle nieuwtjes, volg ons Facebook evenement(

https://www.facebook.com/events/170514260465629/?ti=as

Zomerfestival ‘Happy Hees’

  

Op zaterdag 1 september wordt een goed gebruik uit Hees herhaald: het dorpsfeest voor alle bewonders van Hees! In een nieuw jasje weliswaar, op een nieuwe plek, met een organisatieteam van enthousiaste mensen. Iedereen uit de wijk is welkom op het zomerfestival ‘Happy Hees’ dat in mediterrane sfeer bij Sancta Maria plaatsvindt. Ontmoeten, lekker eten, vuurtjes, kindervermaak en leuke ‘groene’ activiteiten. Met een kleedjesmarkt, speelweide, oudhollandse spelen en natuurlijk de ‘Hees Race’!

 

Je komt toch ook?

 

GROEN

Dit jaar is het thema duurzaamheid. Op dat vlak gebeurt er al zoveel in ons geliefde Hees. Op de ‘Groene Markt’ tref je van alles aan. Van duurzame initiatieven in de wijk, tot de verkoop van lokaal geteelde of zelfgemaakte producten. Wil jij meer weten over het energiezuiniger maken van je huis? Bezoek dan de informatiemarkt. Je steekt er altijd wat van op!

We zijn nog volop aan het inventariseren wie meedoet. Wil jij een bijdrage leveren aan de ‘Groene Markt’? Je zelfgemaakte producten verkopen? Een kledingruil opzetten? Het organisatieteam hoort graag van je!

 

DEELBUFFET

Net zoals voorgaande jaren wordt iedere bezoeker gevraagd om iets lekkers mee te nemen voor het deelbuffet, zodat we samen kunnen smikkelen van de (zelf)gemaakte hapjes en gerechten. Maak een pan soep, quiche, salade, tapas of leef je uit op een lekkere taart als toetje. Aan een van de lange tafels ontmoet je onder het genot van je maaltijd je buurtgenoten. Want wie zijn dat nou die Hesenaren? Op het zomerfestival leer je ze kennen!

Tegen een kleine vergoeding is er een ook broodje met overheerlijk mals Roodbonte Husumer varkensvlees te verkrijgen. Een zeer schaars ras dat met liefde en aandacht bij Sancta Maria wordt gefokt. Bij de bar kun je fris, bier en wijn verkrijgen tegen een schappelijk prijsje. En voor de kinderen is er een ranja-koe! 

 

SPEELWEIDE EN KLEEDJESMARKT

Kinderen vervelen zich geen moment. Er is een doorlopend reuzebellenblazen, een ranjakoe, schminken en ander vermaak. Alle kinderen mogen ook meedoen aan de kleedjesmarkt. Verkoop bijvoorbeeld je oude speelgoed of zelfgemaakte cakejes, laat je danskunsten zien of maak muziek!

 

HEESRACE

Om 17.00 uur start de Heesrace, dé hardloopwedstrijd van Hees! Ben je tussen de 4 en 12 jaar en wil je meedoen? Schrijf je in en kijk hoeveel rondjes (ca. 1 km) jij kunt rennen! Geef je op o.v.v. naam en leeftijd bij Mireille Goedkoop via info@debewustzijnyurt.nl

 

WAAR & HOE?

Je bent vanaf 16.00 van harte welkom bij Sancta Maria. Om 17.00 begint de Hees Race en vanaf 18.00 is het deelbuffet geopend. Bedenk alvast wat je op de kleedjesmarkt wilt aanbieden. Alles mag, net als op Koningsdag! Op deze Facebook pagina of website van Dorpsbelang Hees vind je de actuele informatie. (www.dorpsbelanghees.nl).

 

HANDJE HELPEN?

Kun je goed schminken, kinderspelletjes begeleiden, vind je het leuk met je gitaar bij het vuur te spelen of wil je iets anders inbrengen? Graag! We hebben ook handjes nodig voor de op- en afbouw. Meld je aan bij Mireille Goedkoop via info@debewustzijnyurt.nl . Zij overlegt met het team en neemt zo snel mogelijk contact met je op.