Zomerfestival ‘Happy Hees’

  

Het dorpsfeest

Op 1 september wordt een goed gebruik uit Hees herhaald: het dorpsfeest. In een nieuw jasje weliswaar, op een nieuwe plek, met een organisatieteam van enthousiaste mensen. Iedereen uit de wijk is welkom op het zomerfestival ‘Happy Hees’ dat in mediterrane sfeer bij Sancta Maria plaatsvindt. Ontmoeten, lekker eten, vuurtjes, kindervermaak en leuke ‘groene’ activiteiten. Met een kleedjesmarkt, speelweide, oudhollandse spelen en natuurlijk de ‘Hees Race’, de populaire hardlooprace die wegens groot succes ook dit jaar weer wordt gehouden.

 

Je komt toch ook?

 


Groen

Dit jaar is het thema duurzaamheid. Op dat vlak gebeurt er al zoveel in ons geliefde Hees. Op de ‘Groene Markt’ tref je van alles aan. Van initiatieven in de wijk, tot de verkoop van zelfgemaakte producten of lokale teelt. We zijn nog volop aan het inventariseren wie meedoet. Denk aan een rondleiding over het terrein van Sancta Maria, een blij varken van het spit, ins en outs van de imker of de DAR Super Wijkhelden Cup. Het is nog een verassing hoe het er precies uit gaat zien. Wil jij een bijdrage leveren aan de ‘Groene Markt’? Het organisatieteam hoort graag van je.

 

Samen eten

Net zoals voorgaande jaren wordt iedere bezoeker gevraagd om iets lekkers mee te nemen voor het deelbuffet. Maak een pan soep, quiche, salade, tapas of leef je uit op een lekkere taart als toetje. Het is super leuk om al die lekkernijen met elkaar te delen. Aan een van de lange tafels ontmoet je onder het genot van je maaltijd je buurtgenoten. Want wie zijn dat nou die Hesenaren? Op het zomerfestival leer je ze kennen!

 

Waar & hoe?

Het duurt nog even voordat het 1 september is. Daarom vind je het exacte programma te zijner tijd op deze website. Wil je meehelpen of heb je een goed idee? Meld je dan aan bij Mireille Goedkoop via info@debewustzijnyurt.nl Zij overlegt met het team en neemt zo snel mogelijk contact met je op.

 

Aanmelden Hees Race

Wil je meedoen aan de Hees Race en ben je tussen de 4 en 12 jaar oud? Geef je dan op o.v.v. naam en leeftijd bij Mireille Goedkoop via info@debewustzijnyurt.nl