Campagne Zonnepanelen in Hees, 25 oktober, 20:00h

Informatiebijeenkomst in kapel van Sancta Maria (Bredestraat 170).

 

 

Campagne zonnepanelen van start in Hees

 

Na een aanloopfase, waarin al veel inwoners van Hees kennis hebben kunnen maken met het wijkteam Duurzaam Hees, gaat de eerste campagne in samenwerking met Buurkracht nu echt van start! Via een huis-aan-huis-actie wil het wijkteam in de eerste helft van oktober zoveel mogelijk buurtbewoners informeren over de collectieve aanschaf van zonnepanelen en ze uitnodigen voor de informatiebijeenkomst op 25 oktober. Samen met een onafhankelijk adviseur is de beste leverancier van zonnepanelen uit de regio Nijmegen geselecteerd. Tijdens de informatiebijeenkomst zal deze leverancier zijn aanbod en alle mogelijkheden presenteren. Verder kom je op deze avond alles te weten over de voordelen van zonne-energie, de kosten, de terugverdientijd, de financieringsmogelijkheden, etc. Je kunt dan meteen vrijblijvend inschrijven op de offerte en profiteren van de collectiviteitskorting die geldt voor alle inwoners van Hees. “Zo maken we het bewoners van Hees wel heel makkelijk om ook over te stappen op zonne-energie!”


De informatiebijeenkomst op 25 oktober begint om 20:00 uur (inloop vanaf 19:45 uur) en vindt plaats in de kapel van Sancta Maria (Bredestraat 170). Inmiddels hebben zich al ruim 50 personen aangemeld voor de avond, mocht je dat nog niet hebben gedaan: we vinden het fijn als je even laat weten dat je komt via duurzaamhees@gmail.com.


Duurzaam Hees is afgelopen voorjaar gestart met het doel om de wijk Hees zo duurzaam mogelijk te maken, vooral op het gebied van wonen. Dit doet het wijkteam vanuit de eigen motivatie en niet vanuit een commercieel oogmerk. “We willen onze eigen ervaringen delen en buurtbewoners betrekken in gezamenlijke oplossingen. We hebben gekozen voor een stap-voor-stap-aanpak via campagnes met ondersteuning van Buurkracht. Met de tweede campagne, begin 2019, helpen we wijkbewoners bij het isoleren van hun woning.”

 

De Gemeente Nijmegen ondersteunt Duurzaam Hees met een projectsubsidie. Wijkteam Duurzaam Hees is heel blij met de erkenning die hieruit spreekt én met de professionele ondersteuning die hiermee ingeschakeld kan worden. Onlangs is Sander Veltmaat van Warmte.nu als procesbegeleider aangehaakt bij het wijkteam van Duurzaam Hees, voor de ondersteuning van de eerste twee campagnes.


Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten en campagnes van Duurzaam Hees, of zelf actief een bijdrage leveren, stuur dan een mailtje naar duurzaamhees@gmail.com.


Voor meer info: Susan Pot / 06-44106346