Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Kribjesroute

22 december 2023 | 08:00-7 januari 2024 | 08:00

Kribjesroute

Vooruitdenken is regeren. Dus terwijl we op dit moment nog genieten van een helaas wat druilerige zomer, wordt er achter de schermen alweer hard gewerkt aan de jaarlijkse Kribjesroute. Vorig jaar waren er meer dan honderd kerststalletjes in de wijk te bewonderen en ook tijdens de zevende editie zal er weer een bijzondere route te lopen zijn.

Wie nieuw is in de wijk, zal zich misschien achter de oren krabben. ‘De Kribjesroute was is dat?” De Kribjesroute Hees is een route in de wijk Hees die je wandelend of fietsend kunt maken en waarbij je achter ramen van huizen en in voortuinen de mooiste kerststalletjes kunt bewonderen. Ieder jaar doen buurtbewoners weer hun uiterste best om van hun kerststal een waar feestje te maken. En dat lukt ieder jaar weer erg goed. Zo zijn er ouderwets nostalgische, papieren, vintage en duurzame kerststalletjes te bewonderen en veel kinderen waarderen vooral de kribjes die van Playmobil, badeendjes en Lego zijn gemaakt.

Veel buurtbewoners en stadsgenoten zijn al zes jaar trouwe bezoekers van de Kribjesroute. Terwijl je wandelt, verzamel je letters die bij de kerststalletjes te zien zijn. Alle letters samen vormen een spreuk waarmee je kans maakt op een prijs. Afgelopen jaar was dat een heerlijke slagroomtaart van bakkerij De Bie.

De Kribjesroute wordt traditioneel gehouden in de kerstvakantie, dit jaar van vrijdag 22 december t/m zondag 7 januari. Hoe de opening op vrijdag 22 december eruit gaat zien, wordt later bekend gemaakt. Houd daarvoor de website van dorpsbelang Hees (www.dorpsbelanghees.nl) in de gaten.

Meer weten of je alvast aanmelden om met een kribje mee te doen? Kijk dan op www.kribjesroute.nl.

Gegevens

Begin:
22 december | 08:00
Einde:
7 januari 2024 | 08:00
Evenement Categorieën:
,