7 november 2023

Bewonersavond thema Lucht, 21 november 2023

Op dinsdag 21 november organiseert de Gemeente Nijmegen een bijeenkomst voor bewoners uit de wijk Hees. Voor andere wijken rondom het industriegebied worden aparte avonden georganiseerd.

Inwoners van Hees hebben een uitnodiging voor deze avond ontvangen. Niet ontvangen en toch een inwoner van Hees. Hieronder vind je de praktische informatie en de wijze van aanmelden.

Locatie

MBO Yuverta, Energieweg 19

Aanmelden

Aanmelden is niet verplicht maar wel gewenst zodat de gemeente weet op hoeveel deelnemers ze kunnen rekenen. Via de site van de gemeente is het ook mogelijk om je aan te melden om een terugkoppeling van de avond te krijgen. Aanmelden voor de avond of de terugkoppeling kan via:

  • www.nijmegen.nl/westenweurt
  • Kies voor de tegel ‘Bewonersavonden thema Lucht’
  • Klik vervolgens op de groene knop ‘Aanmelden’, vul uw gegevens in en klik op ‘verzenden’

Programma

  • De koffie/thee staat vanaf 19:15 klaar
  • Programma is van 19:30 tot 21:00 uur
  • Na 21:00 uur is er de mogelijkheid om informeel verder te praten

Tijdens de bijeenkomst is er ruimte om zorgen, wensen en ideeen te delen. De gemeente neemt de deelnemers mee over hun inzet rondom het thema Lucht.

In de brief wordt ook benoemd dat de gemeente zich herkent in de conclusies en aanbevelingen van het OVV rapport (april 2023, Industrie en omwonenden). Mede aan de hand hiervan zijn zij “intensief aan de slag gegaan om uw leefomgeving gezonder te maken”.

Meer informatie over de bronnen van vervuiling is te vinden op www.nijmegen.nl/westenweurt – bronnen van luchtvervuiling.