-Ingezonden 6 januari 2022-

Oude foto’s gezocht voor (Sancta) Maria

Verbouwing opgestart, begin 2022 eerste bewoners

Na een hele lange periode van onzekerheid, zijn de bouwwerkzaamheden in het voormalig damespensionaat Sancta Maria aan de Bredestraat te Nijmegen, weer opgestart. De verwachting is dat de eerste bewoners er in het voorjaar 2022 kunnen wonen.

Het pensionaat wordt getransformeerd naar zelfstandige woon-zorgappartementen en enkele praktijkruimtes. Aansluitend zal Villa Madeleine grondig worden gerenoveerd tot kleinschalige praktijk- en behandelkamers voor (alternatieve-) geneeswijze en zorgaanbieders.

Gezocht: foto’s uit oud Hees

Om de Heese Historie compleet te maken, worden er 35 entreedeuren voorzien van foto’s uit oud Hees. Deze worden in zwart-wit, op creatieve wijze bewerkt en ‘uitgepixeld’ op alle toegangsdeuren geprint.

Er zijn al een aantal foto’s beschikbaar (zie: www.wonenbijmaria.nl/historie/)   maar wij roepen uw hulp in, om deze historische reeks compleet te maken.

Lijkt het u leuk om één van de oude Heese gebouwen of oud-bewoners, vereeuwigd te zien in Sancta Maria? Stuur uw fotomateriaal dan op tijd in!

Selectie van de te gebruiken foto’s vindt plaats, samen met de gemeente Nijmegen. Aanleveren fotomateriaal: hardcopy of hoge resolutie digitaal, rechtenvrij, graag vóór 1 februari 2022.

Meer informatie over ‘Wonen bij Maria’ vindt u op de site: www.wonenbijmaria.nl

Foto: Dhr en Mevr. Clifford – Thurkow, bewoners Villa Madeleine 1896