Voorwaarts !

 

Geïnteresseerd in de geschiedenis van de Nijmeegse vakbeweging?

 

De Stichting Vakbondshistorisch Archief Nijmegen e.o.(SVAN) toont vanaf 29 maart haar meest opmerkelijke archiefstukken en nog veel meer in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis / Mariënburgkapel.

 

Deze archiefstukken geven met de eveneens tentoongestelde vakkundig gerestaureerde vaandels, schitterende zwart-wit foto’s en voorwerpen een interessant overzicht van de vakbondsgeschiedenis in Nijmegen en omgeving. Ook kun je filmpjes zien over acties uit het verleden en over de veranderende rol van de vakbond in de samenleving. Wie weet, herken je je opa, je buurman, een nicht, of zie je jezelf (weer) actie voeren. Maar wil je gewoon eens kennis te maken met de bewogen geschiedenis van de arbeid in de stad, dan moet je zeker komen. Het is de moeite waard.

 

Lunchlezingen op donderdag

En er zijn interessante lunchlezingen, steeds op donderdag om 12 uur in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis/de Mariënburgkapel:

 

             4 april: Henk Termeer over de vakbond Nijmegen rond oorlogstijd

             11 april: Jana Dauven en Lisa Smits over vakbondsvaandels

             18 april: Andreas Caspers over het Aktieplan Werkgelegenheid

             25 april: Andreas Caspers over de SVAN.

 

Na elke lezing kunnen belangstellenden in de studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen enkele originele stukken uit het vakbondsarchief bekijken.

 

Dit moet je zien:

FNV-voorzitter Han Busker opent de tentoonstelling op 29 maart. Daarna is Voorwaarts! tot en met 1 mei geopend.

             dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur

             zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Op maandag gesloten.

Voor bezoekers is er een gratis exemplaar van het Nijmeegs Katern, waarin interessante artikelen staan over de vaandels en de geschiedenis van de SVAN.

 

Meer informatie: www.svan.nl of info@svan.nl