Expositie 

Werken van Len kramer

 

Wanneer : Zaterdag 04 November 2017 13:30-17:00

              : Zondag 05 November 2017 11:30-15:00

              : Zaterdag 11 November 2017 13:30-17:00

              : Zondag 12 November 2017 11:30-15:00

Waar       : St Antonius Abt kerk

              : Dennenstraat 125, 6543 JR Nijmegen

 

De expositie sluit aan op Allerheiligen en Allerzielen en heeft als thema "Verlichten van Onmacht".

 

Opgroeien in een omgeving met andere culturen legde de basis voor thema's in de werken van de Nijmeegse kunstenaar Len Kramer. Haar ouevre bestaat uit schilderijen, tekeningen en werken in gemengde technieken (mixed media).

 

Len zegt over haar werk, "Op gezins-/ buurtniveau proefde ik de sfeer van discriminatie, repressie, onrechtvaardigheid. Met die onmacht leefde je.

Onmacht verlichten doe ik nu onder andere in mijn werk in de zorg. Onmacht zie je terug in mijn kunstwerken. Door letterlijk lichtpuntjes in mijn werken aan te brengen, 'verlicht' ik verval en ellende. De levenskracht van kinderen blijft mij verbazen. Een basishouding die ik in mijn jeugd heb meegekregen: mensen in situaties van onmacht met aandacht en respectvol tegemoet treden. In de loop der tijd ontstond bij mij de behoefte om iets te doen om onmacht te verzachten. Het werd werken in de zorg en open staan voor mensen uit andere culturen."

 

Len maakt graag reizen, vooral naar Zuid-Amerika. Hierover zegt zij, "Tijdens mijn werk in de zorg kan ik iets voor anderen betekenen. 

 

Ik werd mij ervan bewust dat creatieve activiteiten mensen ontspannen en verbinden. Door creatieve therapie vergeten mensen even hun zorgen. De therapie biedt hen soms veerkracht om even vorm te geven aan hun leven. Creatieve therapie inspireerde mij persoonlijk om zelf meer aan het werk te gaan met kunstvormen en een kunstopleiding te volgen. Dit is uiteindelijk de opleiding Schone Kunsten bij Academie Arendonk in België geworden."

 

 

Een expositie van een aantal van Len Kramer's werken is te zien in de Antonius Abt kerk, Dennenstraat 125 Nijmegen, op zaterdag 4 november, zondag 5 november (na de Heilige Mis) alsmede op zaterdag 11 november en zondag 12 november.